Συνταγές

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλεια, αφράτα μελομακάρονα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλεια, αφράτα μελομακάρονα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλεια, αφράτα μελομακάρονα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας

Μελομακάρονα – Συνταγή για γλυκό: Θέλετε να φτιάξετε νόστιμα γλυκίσματα για την περίοδο των Χριστουγέννων, διότι λατρεύετε τα Χριστούγεννα περισσότερο από τις υπόλοιπες γιορτές του χρόνου; Δεν έχετε παρά να ακολυθήσετε τςα παρακάτω βήματα και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Μελομακάρονα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την καλύτερη δυνατή εκτέλεσή της
Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
Υλικά για μείγμα 1:
– 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
– 400 γραμμάρια σπορέλαιο
– 180 γραμμάρια ελαιόλαδο
– 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
– 2-3 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
– 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
– 2 πορτοκάλια ξύσμα
Υλικά για μείγμα 2:
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για σιρόπι:
– 500 γραμμάρια νερό
– 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
– 150 γραμμάρια μέλι
– 3 στικ κανέλας
– 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
– 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Μελομακάρονα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι για βράση τρεις ώρες πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε μελομακάρονα.
– Προσθέτουμε μέλι και αφαιρούμε από τη φωτιά, όταν πάρει βράση.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε τα υλικά για μείγμα 1 στο μπολ και ανακατεύουμε.
– Το ίδιο κάνουμε σε ξεχωριστό μπολ, με τα υλικά για μείγμα 2.
– Προσθέτουμε τα δύο μείγματα μαζί και ανακατεύουμε με τα χέρια.
– Πλάθουμε μελομακάρονα,
– Ψήνουμε για είκοσι με είκοσι πέντε λεπτά.
– Όταν ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για δέκα δευτερόλεπτα.
– Σουρώνουμε.
– Πασπαλίζουμε, με μέλι και καρύδια.

Παρακολουθήστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0