Θρησκεία

Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα…

Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα…

Όταν ασπάζεται ο Χριστιανός τις Αγίες Εικόνες και ζητάει βοήθεια, εάν έχει ευλάβεια, με τον ασπασμό που κάνει με την καρδιά του, ρουφάει όχι μόνο την Χάρη του Χριστού, της Παναγίας ή των Αγίων, αλλά ρουφάει μέσα στην καρδιά του και τον Χριστό ολόκληρο…
Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα

Οι εικόνες των Αγίων, ας σου υπενθυμίζουν ότι έχεις τόσους συμπαραστάτες και μεσίτες στο Θεό, που παρακαλούν για σένα. (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Οι εικόνες είναι τα βιβλία των αγραμμάτων. (Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός)

Όταν ασπάζεται ο Χριστιανός τις Αγίες Εικόνες και ζητάει βοήθεια, εάν έχει ευλάβεια, με τον ασπασμό που κάνει με την καρδιά του, ρουφάει όχι μόνο την Χάρη του Χριστού, της Παναγίας ή των Αγίων, αλλά ρουφάει μέσα στην καρδιά του και τον Χριστό ολόκληρο ή την Παναγία ή τους Αγίους και τοποθετούνται στο τέμπλο του Ναού του. «Ναός του Αγίου Πνεύματος» ο άνθρωπος (Α’ Κορινθίους 6,19).

Εάν το καταλάβαιναν αυτό οι άνθρωποι, πόση χαρά θα αισθάνονταν, πόση δύναμη θα έπαιρναν! (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)

Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπησεις σε μία εικόνα, θα βρεις παρηγοριά. Κάνε το κελλί σου σαν εκκλησάκι με εικόνες που σε αναπαύουν και να δεις, θα βρίσκεις μέσα σε αυτό παρηγοριά… (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)
Η Χάρη των Αγίων μας, ακόμη και πάνω στα ξύλα των Αγίων Εικόνων υπάρχει.

Κάποτε στην Μικρά Ασία, ένας Τούρκος κτηνοτρόφος προσπάθησε με το τσεκούρι του, να σχίσει παλιό ξύλο εικόνας. Με την πρώτη τσεκουριά, το ξύλο άρχισε να αιμορραγεί. Ο Τούρκος τότε πανικόβλητος, παρέδωσε την εικόνα στους Χριστιανούς, διηγούμενος το θαύμα. (Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης)

Η τιμή που απονέμεται στις εικόνες, απονέμεται στα πρόσωπα που εικονίζουν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την περιφρόνηση των εικόνων, που στοχεύει τα εικονιζόμενα πρόσωπα. (Μέγας Φώτιος)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0