Θρησκεία

Οι αδυναμίες του ανθρώπου!

Οι αδυναμίες του ανθρώπου!

Μερικές φορές αφήνει ο Θεός ορισμένες αδυναμίες του χαρακτήρος μας και δεν μας απαλάσσει απ’ αυτές, για να ταπεινώνουμε τον εαυτόν μας. Χωρίς αυτές θα κενοδοξούσαμε, θα υψώναμε τον εαυτόν μας πάνω από τα σύννεφα και εκεί θα στήναμε τον θρόνο μας. Αυτό όμως θα αποτελούσε και την καταστροφή μας…
Οι αδυναμίες του ανθρώπου!

Μην περιμένεις την ημέρα του θανάτου σου για να μάθεις την αδυναμία σου. Διερεύνησε τον εαυτό σου όσο ακόμα ζει, προχώρησε με τη σκέψη σου στο εσωτερικό του και τότε θα δεις όλη την μηδαμινότητά του. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Στις αδυναμίες του ανθρώπου δείχνεται τέλεια η δύναμη του Χριστού. (Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος)

Στην αδυναμία σου μην ξεχνάς ποτέ, τις πολλές και μεγάλες βοήθειες Εκείνου, που σε έπλασε και σε λύτρωσε. (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

Αδύνατος άνθρωπος είναι εκείνος, που δεν μπορεί να κρύψει τα μυστικά του. (Μέγας Βασίλειος)
Όσο κανείς προκόβει στη γνώση του Θεού, τόσο περισσότερο αισθάνεται την αδυναμία του. (Μέγας Βασίλειος)

Βλέποντας τις δικές σου αδυναμίες, μπορείς να κρίνεις με συγκατάβαση και τις αδυναμίες των άλλων. (Άγιος Μακάριος της Όπτινα)

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την επίγνωση της αδυναμίας σου και τίποτε χειρότερο, από το να μην την συνειδητοποιείς. (Άγιος Πέτρος ο Δαμασκηνός)

Μερικές φορές αφήνει ο Θεός ορισμένες αδυναμίες του χαρακτήρος μας και δεν μας απαλάσσει απ’ αυτές, για να ταπεινώνουμε τον εαυτόν μας. Χωρίς αυτές θα κενοδοξούσαμε, θα υψώναμε τον εαυτόν μας πάνω από τα σύννεφα και εκεί θα στήναμε τον θρόνο μας. Αυτό όμως θα αποτελούσε και την καταστροφή μας… (Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0