Υγεια

Αναγνώρισέ τα εγκαίρως: 3 ύπουλα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά σου και δεν πρέπει να αγνοήσεις

Αναγνώρισέ τα εγκαίρως: 3 ύπουλα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά σου και δεν πρέπει να αγνοήσεις

Τα τρία παράδοξα σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν ετησίως τη ζωή τους λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παρά, μάλιστα, το γεγονός ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι τόσο συνηθισμένα, συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν τα σχετικά προειδοποιητικά συμπτώματα.

Ο έλεγχος σημαντικών δεικτών, όπως η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, αποτελεί ίσως το μόνο αξιόπιστο μέτρο αξιολόγησης της καρδιαγγειακής υγείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν επιστήμονες, υπάρχουν και κάποια παράδοξα σημάδια που μπορεί να φανερώνουν προβλήματα με την καρδιά.

Τα 2+1 σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

1. Κακοσμία στόματος

Σύμφωνα με μελέτη οι περιοδοντικές παθήσεις, σύμπτωμα των οποίων είναι η κακοσμία του στόματος, προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής. Η φλεγμονή με τη σειρά της συμβάλλει στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας.

2. Ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών

Οι διαγώνιες πτυχώσεις στους λοβούς των αφτιών μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Το σύμπτωμα συνδέεται κυρίως με απόφραξη στις αρτηρίες.

3. Ζαλάδα από την αλλαγή θέσης

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ορθοστατικής υπότασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενόχληση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, εάν όμως επιμένει για μερικά λεπτά μπορεί να υποδεικνύει διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με μελέτη. Τα άτομα που εκδηλώνουν αυτό το είδος ζαλάδας εκτιμάται ότι έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αργότερα καρδιακή ανεπάρκεια

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0