Υγεια

Καρκίνος ωοθηκών: 6 «ύπουλα» συμπτώματα του «σιωπηλού δολοφόνου», που συχνά περνάει απαρατήρητος

Καρκίνος ωοθηκών: 6 «ύπουλα» συμπτώματα του «σιωπηλού δολοφόνου», που συχνά περνάει απαρατήρητος

Καρκίνος των ωοθηκών: Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος καρκίνου. Αυτό αρχίζει από τις ωοθήκες των γυναικών, οι οποίες είναι δύο τον αριθμό. Μάλιστα, βρίσκονται σε κάθε πλευρά της μήτρας. Από εκεί και πέρα, οι ωοθήκες παράγουν ωάρια, τα οποία είναι αυγά, αλλά και οιστρογόνα και προγεστερόνη.

Ο καρκίνος των ωοθηκών περνάει συχνά απαρατήρητος στα αρχικά του στάδια μέχρι να έχει εξαπλωθεί μέσα στην λεκάνη και την κοιλιά της γυναίκας. Όταν φτάσει σε αυτό το προχωρημένο στάδιο, ο καρκίνος των ωοθηκών είναι πιο δύσκολο να θεραπευτεί και αποδεικνύεται συχνά θανατηφόρος. Αν, ωστόσο, εντοπιστεί νωρίς, ο καρκίνος περιορίζεται στην ωοθήκη και είναι πιο πιθανό να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

woman with uterus health concept on the blue background
Καρκίνος των ωοθηκών – Συμβουλές για την υγεία: Συμπτώματα
Ο καρκίνος των ωοθηκών του πρώιμου σταδίου σπάνια προκαλεί ευδιάκριτα συμπτώματα. Σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να προκαλέσει λίγα και, δυστυχώς, μη ειδικά συμπτώματα, γεγονός που τον κάνει συχνά να συγχέεται με την πιο κοινά και ακίνδυνα προβλήματα υγείας, όπως η δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Σε κάθε περίπτωση τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών μπορεί να περιλαμβάνουν:

– Κοιλιακό φούσκωμα, ή πρήξιμο
– Αίσθημα ότι χορταίνετε πολύ γρήγορα, όταν τρώτε
– Απώλεια βάρους
– Δυσφορία στην περιοχή της λεκάνης
– Αλλαγές στις κινήσεις του εντέρου (συμπτώματα δυσκοιλιότητας)
– Συχνή ανάγκη για ούρηση

Καρκίνος των ωοθηκών – Συμβουλές για την υγεία: Επίσκεψη σε γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα που σας ανησυχούν.Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών, ή καρκίνου του μαστού, μιλήστε με το γιατρό σας για τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου και σε εσάς. Ο γιατρός μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό για εξετάσεις συγκεκριμένων γονιδιακών μεταλλάξεων, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που έχουν τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις, εκδηλώνουν τελικά καρκίνο των ωοθηκών.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0