Νεα

Ελληνίδα στη Βηρυτό: «Έχασα το μάτι μου, το σπίτι μου ισοπεδώθηκε. Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου»

Ελληνίδα στη Βηρυτό: «Έχασα το μάτι μου, το σπίτι μου ισοπεδώθηκε. Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου»

Έκρηξη στη Βηρυτό: Η Ελληνίδα, Άννα Αρμάου, προχώρησε σε δηλώσεις. Σκοπός των δηλώσεων από την Ελληνίδα της Βηρυτού ήταν να περιγράψει τη φρίκη, η οποία ακολούθησε μετά τον όλεθρο της τρομακτικής έκρηξης. Η μαρτυρία της είναι συγκλονιστική. Μάλιστα, η ίδια έχασε το μάτι της κατά τη διάρκεια της έκρηξης, η οποία είχε απολογισμό 130 νεκρούς και 5.000 τραυματίες (σ.σ. πέντε Έλληνες ανάμεσά τους).

Έκρηξη στη Βηρυτό: Όσα ανέφερε στις δηλώσεις της
«Ήμουν σπίτι. Ζω στον τέταρτο όροφο. Δεν έμεινε τίποτα. Όλα καταστράφηκαν. Με πήγαν σε τρία νοσοκομεία. Δεν υπήρχε μέρος να με βάλουν» περιγράφει στον ΣΚΑΙ η Ελληνίδα τραυματίας. Στα λόγια της αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας και της τρομακτικής συμφόρησης που επικράτησε στα νοσοκομεία εξαιτίας των χιλιάδων τραυματιών. «Τα αίματα έτρεχαν από το πρόσωπο και τα μάτια μου. Ο κόσμος έτρεχε σαν τρελός στο δρόμο» τονίζει η κ. Αρμάου περιγράφοντας την φρίκη που ακολούθησε τον όλεθρο της τρομερής έκρηξης.

Η Άννα Αρμάου υποβλήθηκε, ώρες μετά, σε εγχείρηση στο μάτι της το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών έχει καταστραφεί σε ποσοστό 80%. Την ώρα της έκρηξης δεν βρισκόταν κοντά σε τζάμια. Εντούτοις, το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που σπασμένα τζάμια έπεσαν πάνω της προκαλώντας πολλά μικρά κοψίματα σε όλο της το σώμα. Επίσης, χρειάστηκε να κάνει και μια μεγάλη εγχείριση κάτω από την μασχάλη της.

Όπως αναφέρει το σπίτι της είναι πολύ κοντά στο λιμάνι και καταστράφηκε ολοσχερώς. «Αγαπούσα το Λίβανο αλλά τώρα πια θέλω βοήθεια από την δική μου πατρίδα» παραδέχεται η κα Αρμάου τονίζοντας πως η φρίκη που βίωσε την κάνει να νιώθει πως δεν θέλει να βλέπει πια την πόλη που μέχρι πρότινος ζούσε. «Θέλω να πάω στην πατρίδα μου», καταλήγει.

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ακολουθεί βίντεο, με τις δηλώσεις της στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ»