Σε κώμα 17χρονος μετά από χρήση ναρκωτικών σε «σεσημασμένη» καφετέρια – Οι εξελίξεις με τους υπόπτους

Σε κώμα 17χρονος μετά από χρήση ναρκωτικών σε «σεσημασμένη» καφετέρια – Οι εξελίξεις με τους υπόπτους

Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο Σύρων, 28 και 39 ετών, σε σχέση με υπόθεση ναρκωτικών, την ώρα που ανήλικος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, μετά από χρήση ναρκωτικών, που φέρεται να προμηθεύτηκε από τον πρώτο ύποπτο.
Οι δυο Σύροι οδηγήθηκαν το μεσημέρι στο Επαρχιακό

Δικαστήριο Λεμεσού, όπου ο δικηγόρος τους δεν έφερε ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, προμήθεια, κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών,

καθώς και παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Επιπρόσθετα, για τον πρώτο ύποπτο, διερευνώνται αδικήματα για αμελείς και επικίνδυνες πράξεις και αμελείς και επικίνδυνες πράξει που προκαλούν σωματική βλάβη.

Η κατάσταση του νεαρού, ο οποίος σε τρεις μέρες θα κλείσει τα 18 του χρόνια, παραμένει κρίσιμη και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Το βράδυ της Κυριακής είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως υπέστη ανακοπή καρδίας, προφανώς από χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ από εξετάσεις της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία, σύμφωνα με

την οποίαν, ο νεαρός είχε μεταβεί με φιλικά του πρόσωπα σε καφετέρια στο Τραχώνι, όπου προμηθεύτηκε ναρκωτική ουσία MDMA (τύπου έκστασης).

Από έρευνες που έγιναν χθες στο συγκεκριμένο υποστατικό, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν τον 28χρονο Σύρο, 1ο ύποπτο, που ομοιάζει με την περιγραφή του ατόμου που προμήθευσε τον νεαρό με ναρκωτικά, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν 8,5 γραμμάρια κάνναβης,

9 γραμμάρια έκστασης σε συμπαγή μορφή και σκόνη, 19,5 γραμμάρια ρητίνης κάνναβης, ένα καλαμάκι με υπολείμματα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας – μεθαμφεταμινής και μια ζυγαριά ακριβείας.

Στο χώρο βρισκόταν και ο 39χρονος διαχειριστής της καφετέριας, 2ος ύποπτος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, που εξασφαλίστηκε μετά από έρευνα που είχε γίνει, στις 30 Μαΐου, στο συγκεκριμένο υποστατικό, όπου και ανευρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, είχαν εντοπιστεί τότε, σε διάφορα σημεία, 23 γραμμάρια κάνναβης, 41 γραμμάρια έκστασης, 8 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης και ένα τσιγάρο με κάνναβη,

ενώ είχαν συλληφθεί δυο πρόσωπα, ένας Βούλγαρος και ένας Ε/κ, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες κάνναβης.

Ανακρινόμενος ο 28χρονος φέρεται να αρνείται ότι έδωσε ναρκωτικές ουσίες στον νεαρό, ενώ ο 39χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην καφετέρια ή οποιανδήποτε άλλη εμπλοκή του.