Μήνυμα Φωτιά Τσίπρα σε Στρατιώτες στο Καστελόριζο: «Να Είστε Οπλισμένοι…»

Μήνυμα Φωτιά Τσίπρα σε Στρατιώτες στο Καστελόριζο: «Να Είστε Οπλισμένοι…»

Επίσκεψη στην Διοίκηση Άμυνας της νήσου Μεγίστης πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο «περιθώριο» των εγκαινίων δύο μονάδων αφαλάτωσης για τα οποία βρέθηκε στο Καστελόριζο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «διανύουμε μέρες έντασης και σας έχουμε ανάγκη με υψηλό το ηθικό, αλλά, ταυτόχρονα οπλισμένους και με αποφασιστικότητα, αλλά και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, διότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας, είναι μια δύναμη που υπερασπίζεται σημαντικές αξίες σε όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα τους διαβεβαίωσε πως «η σκέψη όλων μας τούτες τις μέρες, βρίσκεται σε εσάς, άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, που με αυταπάρνηση επιτελείτε το καθήκον σας για να αισθανόμαστε εμείς ασφαλείς και αισθανόμαστε ασφαλείς όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, και είμαστε σίγουροι ότι εσείς επιτελείτε το καθήκον σας απ΄ άκρη σε άκρη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατόπεδο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας όχι μόνο γιατί επιτελούν το καθήκον τους, αλλά και γιατί ακούραστα, μέρα και νύχτα, βρίσκονται δίπλα στους ακρίτες του Καστελόριζου, τους προσφέρουν την αίσθηση της ασφάλειας, διότι, όπως είπε, «η αίσθηση της ασφάλειας είναι ένα ανεκτίμητο αγαθό για τους άνδρες και τις γυναίκες αυτής της ακριτικής περιοχής».

Εξήρε το κοινωνικό έργο της Διοίκησης Άμυνας και τόνισε πως όταν φύγουν από το Καστελόριζο, θα θυμούνται με νοσταλγία και ιδιαίτερη συγκίνηση τη συγκεκριμένη θητεία.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Είμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, είπε ότι η Διοίκηση Άμυνας είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο και η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι μια αναγνώριση και εκτίμηση της προσφοράς της.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του Λιμενικού, Σταμάτη Ράπτη, επισκέφθηκε μία πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης, στο λιμάνι του Καστελόριζου.

Πηγή: newsit.gr