Ηχηρό Μήνυμα Πολεμικής Αεροπορίας στην Τουρκία: «Μολών Λαβέ, σας Περιμένουμε! Η Θυσία του Μπαλταδώρου δεν θα Μείνει έτσι»

Ηχηρό Μήνυμα Πολεμικής Αεροπορίας στην Τουρκία: «Μολών Λαβέ, σας Περιμένουμε! Η Θυσία του Μπαλταδώρου δεν θα Μείνει έτσι»

Mήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η Πολεμική μας αεροπορία κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.

To βίντεο και τα λόγια της Στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν ξεκάθαρα. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, σας περιμένουμε.

Ολα αυτά λίγα 24ωρα μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Τουρκία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο και αυτό σημαίνει ότι οι κορώνες που ακούγονται τώρα εναντίον της Ελλάδας, θα φαίνονται αστείες μπροστά σε όσα έχουμε να ζήσουμε τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ερντογάν είναι βαθύτατα στριμωγμένος, τόσο γεωπολιτικά, όσο κυρίως και οικονομικά. Αυτό τι σημαίνει; Οτι θα οξύνει την ένταση στο Αιγαίο, καθώς θα θελήσει να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του. Αυτό μεταφράζεται ως εξής. Ενταση σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.

Έπειτα από μια περίοδο έντασης και κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητάς σε πολλαπλά μέτωπα σε Δύση και Ανατολή τα οποία κατάφερε να ανοίξει μέσα σε λίγους μόλις μήνες ο Ερντογάν, τώρα αρχίζει να εισπράττει τα αποτελέσματα των επιθετικών του ενεργειών.

Οι όλο και συχνότεροι λεονταρισμοί της γειτονικής χώρας είναι αποτέλεσμα αυξανόμενης νευρικότητας και αποτελούν σημάδια μάλλον ανασφάλειας παρά αυτοπεποίθησης και ισχύος.

Σε συνδυασμό με τα υψηλού ρίσκου παίγνια εξωτερικής πολιτικής που παίζει ο κ. Ερντογάν σε άλλα μέτωπα και την ανάγκη του να αναζητήσει πολιτικά ερείσματα στο εθνικιστικό άκρο του πολιτικού εκκρεμούς στο εσωτερικό της χώρας του, οι τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο εγκυμονούν καθόλου αμελητέους κινδύνους κλιμάκωσης λόγω σφάλματος ή ατυχήματος.

Την ίδια ώρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν – χωρίς κατηγορητήριο – φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και ο Ταγίπ Ερντογάν τους αντιμετωπίζει ως «ενέχυρο»


Ετσι λοιπόν, λίγο πριν ανοίξουν οι εργασίες του με την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, ο αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κάλεσε όσους βρισκόνταν στο Αμφιθεάτρο που φέρει το όνομα ακόμη ενός ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας του Νικόλαου Σιαλμά, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τη θυσία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου .

Όπως τόνισε νωρίτερα ο αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωα της 331 Μοίρας Παντός Καιρού: «ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη.»

Όπως επισήμανε στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Χριστοδούλου: «η αεροπορική ισχύς είναι ένα μέσο προβολής δύναμης και ταυτόχρονα ένα «εργαλείο» με Στρατηγική Αξία στα χέρια του εκάστοτες Διοικητή» και πρόσθεσε: μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτύχει πολλαπλά αποτελέσματα, από την εμφάνιση των πολιτικών μηνυμάτων μέχρι την προβολή άμεσης και ταχείας στρατιωτικής δύναμης.»

Κατέληξε δε: «Υπάρχουν περιστάσεις και περιστάσεις όπου η Αεροπορική Ισχύς θεωρείται ως η μόνη βιώσιμη και αποδεκτή στρατιωτική επιλογή που έχουν στη διάθεση τους οι κυβερνήσεις.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι: το συνέδριο γίνεται μετά τη νέα θυσία στον ακήρυχτο πολέμου του Αιγαίο.» και τόνισε με νόημα ότι: Η θυσία του σμηναγού μας δεν θα μείνει έτσι.»

Δείτε το βίντεο:

Τα πλάνα αρχείου από την πλούσια συμμετοχή στις εθνικές και στις διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, είναι συνδυασμένα με επιλογές λήψεων από τα στρατηγικά και υποστρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κυριαρχεί το διαχρονικά, ισχυρότερο σύμβολο, ελληνικής ισχύος που δεν είναι άλλο από τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα.

Το Βίντεο είναι γεμάτο με μηνύματα από την μάχη των Θερμοπυλών.

Με «Μολών Λαβέ» ξεκινά, συνεχίζει με τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα για να τελειώσει με Θερμοπύλες.

Μάλιστα στο βίντεο είναι ενταγμένος, με ηχητικό απόσπασμα από κινηματογραφική παραγωγή για τους 300 και τον Λεωνίδα, και ο επιτάφιος με το επίγραμμα του Σιμωνίδη που βρίσκεται στο Μνημείο των Θερμοπυλών:

«Ω ξένε, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ ταφήκαμε, υπακούοντας στα προστάγματά τους»…

Aλλωστε, το μήνυμα που έστειλε στα πέρατα της γης ο Λεωνίδας και οι άνδρες του παραμένει ισχυρό και διαχρονικά επίκαιρο:

Οι Έλληνες δεν υποτάσσονται και δεν υποκλίνονται σε κανέναν. Μήνυμα εξόχως επίκαιρο για την εποχή μας εις την οποία η πατρίδα μας απειλείται από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr