Εύκολη Τούρτα Ταψιού με Σοκολάτα, έτοιμη σε 25 Λεπτά. Οι Φίλοι σας θα μας Δοξάζουν

Εύκολη Τούρτα Ταψιού με Σοκολάτα, έτοιμη σε 25 Λεπτά. Οι Φίλοι σας θα μας Δοξάζουν

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε από υλικά και πως θα την φτιάξουμε

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο

4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

300 γρ.ζάχαρη
350 γρ.νερό
1 βανίλια

2 κ.σ κονιάκ
1κ.γ χυμό από λεμόνi

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.

Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμα τους.

Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό. Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγι (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια

Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
200γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.

Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας! Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.