Δοκιμάσαμε να Αγοράσουμε ένα Ρούχο σε Μέγεθος XXL από 3 Καταστήματα Zara. Αυτό που Συνέβη, θα σας Εξοργίσει…

Δοκιμάσαμε να Αγοράσουμε ένα Ρούχο σε Μέγεθος XXL από 3 Καταστήματα Zara. Αυτό που Συνέβη, θα σας Εξοργίσει…

Η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Zara βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής στην Ισπανία την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξεκίνησε αίτημα-καμπάνια από καταναλωτές που ζητούν από την εταιρεία να λανσάρει μεγαλύτερη νούμερα ρούχων, και ήδη έχει μαζέψει 100.000 υπογραφές.

Η καμπάνια που καλεί την εταιρεία να κατασκευάζει ρούχα μέχρι το μέγεθος 46, ξεκίνησε από την 18χρονη Anna Riera.

Η ίδια η Riera δηλώνει ότι ξεκίνησε τη καμπάνια επειδή το νούμερο 46 «δεν είναι μεγάλο νούμερο, αλλά ένα κανονικό μέγεθος». Η Riera επίσης πρόσθεσε ότι η εταιρεία Zara θα έπρεπε να βοηθά «σχεδιάζοντας για τους ανθρώπους, και όχι για στερεότυπα.»

Ακολουθώντας τη καμπάνια, η εταιρεία άρχισε να κάνει στοκ στην ιστοσελίδα της μέχρι και το μέγεθος XXL.

Και στην Αγγλία, οι καταναλωτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην τακτική της εταιρείας προς τη προώθηση των μικρότερων γυναικείων νούμερων.

JulieWills
@julieborough
@Zara the average British woman is a 16 so why do most of your range end at large… Small 14?

5:06 μ.μ. – 7 Απρ 2016
1
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη JulieWills
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Danie

@VanierDanielle
Petition for @ZARA to bring out a plus size range.

1:02 μ.μ. – 24 Μαΐ 2016
57
16 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

ZARA CARE

@ZARA_Care
24 Μαΐ 2016
Απάντηση στον χρήστη @VanierDanielle
from XS to a XXL. We will certainly share your feedback to the relevant areas as a possible suggestion. Thank you. (2/2)

Danie

@VanierDanielle
Im a size 20 so sadly I cant go anywhere near your XXLs!! Thank you for passing on my suggestion. We need a plus size Zara range!

11:27 μ.μ. – 24 Μαΐ 2016
13
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Danie
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

John O’Neill
@john_oneill12
Why is everything in Zara so small, not every man has the body of a ten year old boy

12:14 π.μ. – 8 Μαΐ 2015
7
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη John O’Neill
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Η εταιρεία Zara δήλωσε στο BuzzFeed News ότι τα ρούχα τους ήδη έχουν φτάσει το μέγεθος XXL στην Αγγλία «εδώ και πολλά χρόνια». Έτσι η ομάδα του BuzzFeed αποφάσισε να κάνει ένα μικρό πείραμα πηγαίνοντας για ψώνια.

Η ομάδα πήγε για ψώνια σε τρία καταστήματα Zara σε δημοφιλείς προορισμούς για ψώνια στο κέντρο του Λονδίνου για να ανακαλύψουν πόσο εύκολο είναι να αγοράσει μια γυναίκα μέγεθος ρούχου XXL.

Στο πρώτο κατάστημα στη Regent Street, δε βρέθηκε κανένα ρούχο σε μέγεθος XXL. Όταν μάλιστα ρώτησαν μια υπάλληλο που μπορούν να βρουν μεγάλο μέγεθος, απάντησε ότι φτάνει μέχρι το μέγεθος 44, που θεωρείται XL, σύμφωνα με τον οδηγό της εταιρείας.

Σε άλλο κατάστημα του Λονδίνου, μετά από πολύ ψάξιμο, η ομάδα βρήκε ένα μαύρο μπλουζάκι που έφτανε μέχρι το μέγεθος XXL.

Η υπάλληλος επιβεβαίωσε ότι το κατάστημα μερικές φορές κάνει στοκ σε XXL μεγέθη σε επιλεγμένα ρούχα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, στο τρίτο κατάστημα στην Oxford Street, παραδέχτηκαν ότι δεν κάνουν στοκ καθόλου σε αυτό το μέγεθος.

Στο διαδίκτυο, βρήκαμε ότι τα Zara κάνουν στοκ μέχρι το XXL μέγεθος, αλλά μόνο σε περιορισμένα ρούχα. Για παράδειγμα, στα νέα προϊόντα, μόνο δύο ρούχα είναι διαθέσιμα σε μεγάλο μέγεθος, συνολικά από τα 182 νέα προϊόντα.

Υπήρχαν επίσης δύο φορέματα (από συνολικά 528), 9 παντελόνια (από συνολικά 310) και 23 μπλουζάκια (από 644) σε μέγεθος XXL που εξέτασε η ομάδα.

Ωστόσο, δεν βρέθηκαν φούστες, τζιν, σορτσάκια, φόρμες ή πιτζάμες για γυναίκες σε αυτό το μέγεθος. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα, αλλά δήλωσε ότι τα μεγέθη διαφέρουν για διαφορετικά ρούχα.

true.gr