8 Τροφές που Ενισχύουν τη λειτουργία του Πεπτικού Συστήματος και Μειώνουν αποτελεσματικά το Φούσκωμα!

8 Τροφές που Ενισχύουν τη λειτουργία του Πεπτικού Συστήματος και Μειώνουν αποτελεσματικά το Φούσκωμα!

Όλοι έχουμε ακούσει πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Ένας από τους λόγους που αυτό είναι αλήθεια είναι επειδή επηρεάζει πολύ τον μεταβολισμό όλης της υπόλοιπης μέρας. Το να τρώμε σωστά το πρωί μπορεί να αποτρέψει προβλήματα με το πεπτικό όπως φούσκωμα και αέρια.
Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες τροφές που μπορείτε να φάτε για πρωινό:

1. Βρώμη με γάλα και φρούτα
Η βρώμη είναι μία πολύ καλή τροφή για το πρωί γιατί περιέχει πολλές φυτικές ίνες και έχει πολύ χρήσιμες ιδιότητες στο σώμα. Συνδυάζεται τέλεια με γάλα, μέλι και φρούτα. Έχει εκτός των άλλων ω-3 λιπαρά, φολικό οξύ και κάλιο.

2. Γκρέιπφρουτ με γιαούρτι
Το γκρέιπφρουτ είναι πολύ καλός λιποδιαλυτής που ισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα και την ινσουλίνη. Συνδυάστε το με μία πρωτεΐνη όπως το γιαούρτι ή τα αβγά για ένα πλήρες γεύμα.

3. Ακτινίδια
Στην πραγματικότητα έχει περισσότερες φυτικές ίνες από την μπανάνα. Έχει όση βιταμίνη C έχει ένα πορτοκάλι και πολύ κάλιο και χαλκό. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έπασχαν από σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου και έτρωγαν 2 ακτινίδια την μέρα, είδαν μεγάλη βελτίωση στο πεπτικό τους σύστημα.

4. Σπόροι τσίας
Φτιάξτε ένα γεύμα με 3 κ.γ σπόρους τσίας, 3/4 κούπας γάλα, 2 κ.γ μέλι, μία κομμένη μπανάνα και μερικά κομμάτια μάνγκο. Αφού μουλιάσουν οι σπόροι της τσίας στο γάλα και το μέλι για όλο το βράδυ στο ψυγείο, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τα υπόλοιπα συστατικά. Κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί οι σπόροι τσίας έχουν πολύ μαγνήσιο που βοηθάει στο πεπτικό σύστημα.

5. Παγπάγια και ανανάς
Η παπάγια περιέχει ένα πολύ δυνατό ένζυμο που λέγεται παπαΐνη και ο ανανάς ένα ένζυμο που λέγεται βρομελίνη, τα οποία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πέψη των πρωτεΐνων. Για ένα πρωινό που βοηθάει στην πέψη, βάλτε παπάγια, ανανά και ακτινίδια σε ένα γευστικό smoothie!

6. Προβιοτικό γιαούρτι
Τα ωφέλιμα βακτήρια στο γιαούρτι είναι πολύ χρήσιμα στο πεπτικό σύστημα. Να τρώτε ένα γιαούρτι κάθε μέρα για 4 εβδομάδες για να δείτε αποτελέσματα.

7. Τσάι αντί για καφέ
Ο καφές όπως και τα αεριούχα αναψυκτικά μπορούν να οδηγήσουν σε καούρες και αύξηση της οξύτητας. Για να αποφύγετε το φούσκωμα, καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε τον καφέ με τσάι. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε χωρίς καφέ, περιορίστε τον το πολύ σε δύο κούπες καφέ τη μέρα.

8. Μήλο
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Τα μήλα έχουν πολύ σημαντικά οφέλη στο πεπτικό σύστημα, αφού μειώνουν το φούσκωμα και μας βοηθούν να χορτάσουμε πιο εύκολα. Η πηκτίνη στα μήλα βοηθάει επίσης τα ωφέλιμα βακτήρια και ενισχύει την υγεία του πεπτικού μας.

Εσείς τι τρώτε πρωινό;

Credit: remedydaily.com