Βρήκαν ένα παλιό και σκουριασμένο κουτί μισοθαμμένο στο χώμα. Όταν το Άνοιξαν, η Ζωή τους άλλαξε για ΠΑΝΤΑ..!

Βρήκαν ένα παλιό και σκουριασμένο κουτί μισοθαμμένο στο χώμα. Όταν το Άνοιξαν, η Ζωή τους άλλαξε για ΠΑΝΤΑ..!

Όταν ένα ζευγάρι από την Βόρεια Καλιφόρνια έβγαλε τον σκύλο του μια βόλτα ως συνήθως, δεν είχαν ιδέα ότι η ζωή τους άλλαζε για πάντα τόσο σύντομα. Το ζευγάρι, το οποίο προτιμά να παραμείνει ανώνυμο, εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό για να απολαύσει τον ήλιο με τον σκύλο του.

Ακολουθούσαν τις συνηθισμένες τους διαδρομές στο οικόπεδο τους, όταν ξαφνικά παρατήρησαν κάτι που δεν είχαν ξαναδεί. Κάτω από ένα δέντρο ανακάλυψαν ένα παλιό, σκουριασμένο κονσερβοκούτι. Ίσως η δυνατή βροχή είχε μετακινήσει το χώμα όπου ήταν θαμμένο το κουτί.

Η γυναίκα σήκωσε το κουτί. Ήταν πολύ σκουριασμένο και καλυμμένο με βρύα. Ήταν πολύ βαρύ. Περίεργοι, σήκωσαν το καπάκι, καθώς το μετέφεραν σπίτι. Μέσα είδαν κάτι μεταλλικό να λάμπει ανάμεσα στην σκουριά – το κουτί ήταν γεμάτο χρυσά νομίσματα.

California Couple Discovers Tin Cans Containing $10 Million Worth of Gold Coins http://t.co/OVFmJ5nv6I pic.twitter.com/7fZmFSZzuW

— Benny Luo (@bennyluo) 26 Φεβρουαρίου 2014

Το ζευγάρι επέστρεψε στο σημείο και άρχισε να σκάβει. Μετά από λίγο, βρήκαν 7 ακόμη κονσερβοκούτια γεμάτα νομίσματα.

Μη γνωρίζοντας την αξία των νομισμάτων, επικοινώνησαν με το Kagin’s Inc., μια αμερικανική εταιρία που ειδικεύεται στα νομίσματα. Οι ειδικοί έμειναν άφωνοι από την ανακάλυψη.

Τα νομίσματα είχαν κοπεί τον 19ο αιώνα και ήταν σε άριστη κατάσταση. Όταν ανακαλύφθηκε ο χρυσός στην Καλιφόρνια το 1848, στην πολιτεία άρχισαν να φτάνουν χρυσοθήρες και τυχοδιώκτες. Κάποιος μάλλον είχε κρύψει όλο του τον θησαυρό κάτω από ένα δέντρο.

Τα νομίσματα αξίζουν μια περιουσία. Υπήρχαν ανάμεσα τους κάποια τόσο σπάνια, που η αξία τους φτάνει και τα 1 εκατομμύρια δολάρια για 1 νόμισμα. Συνολικά, τα ευρήματα του ζευγαριού έχουν αξία περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε την ιστορία τους στο βίντεο:

Τι παραμυθένια ανακάλυψη! Η ιστορία αυτού του ζευγαριού μας δείχνει πώς η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να ανταμειφθεί πλούσια – ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψεις δίπλα σου.

Credit: hefty.co