Φως για Ειρήνη Λαγούδη από αρχηγό Πυροσβεστικής: «Έτσι όπως κάηκε η 44χρονη φαίνεται ότι…»

Φως για Ειρήνη Λαγούδη από αρχηγό Πυροσβεστικής: «Έτσι όπως κάηκε η 44χρονη φαίνεται ότι…»

Ενώ συνεχίζεται η συλλογή και ανάλυση στοιχείων από την Ασφάλεια του Αγρινίου σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης και του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Μια επιπλέον διάσταση δίνει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος – υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εν αποστρατεία, νομικός και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, που θεωρείται αυθεντία στην ανάλυση στοιχείων τέτοιων περιπτώσεων.

Ο κ. Γκουρμπάτσης, μπορεί μεν να μην έκανε επιτόπια έρευνα, αλλά μελέτησε αρκετά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κυρίως μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σε ό,τι έχει να κάνει αποκλειστικά με τη «συμπεριφορά» της φωτιάς στο αυτοκίνητο.

«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, μελετώντας, αναλύοντας και αξιολογώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, και πάνω από όλα αυτά που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη φωτιά στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη

Ειδικότερα τα θερμικά εγκαύματα και βλάβες στα καύσιμα και μη αντικείμενα του αυτοκινήτου και γενικά τα ίχνη καύσης, καταλήγω με μεγαλύτερο ποσοστό πιθανότητας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις δολίως προκληθείσης πυρκαγιάς (εμπρησμού με πρόθεση).

Προφανώς με σκοπό τη θανάτωση του θύματος με έναν ιδιαίτερα άριστο τεχνητά, προκαλυμένο και επιμελημένο σκηνοθετικά τρόπο αυτοχειρίας αυτής, για να αποπροσανατολιστούν οι σχετικές έρευνες και παραπλανηθούν οι διωκτικές αρχές σε εσφαλμένα συμπεράσματα», είπε ο έμπειρος απόστρατος ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επισημαίνεται πως, κατά τη γνώμη έμπειρων ειδικών, κακώς η αυτοψία στον χώρο του συμβάντος, στο αυτοκίνητο κλπ., αμέσως μετά την ανακάλυψή του, που είναι και η πρώτη και πιο κρίσιμη ανακριτική πράξη, έγινε από αστυνομικούς και όχι από ανθρώπους της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, είχε εκφραστεί η απορία γιατί το χρυσαφί αυτοκίνητο απομακρύνθηκε τόσο γρήγορα και μέσα στη νύχτα από τον χώρο που βρέθηκε, στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

.fimes.gr