Θρησκεία

Ο Θεός δεν εμπαίζεται, αλλά όλα τα βλέπει

Ο Θεός δεν εμπαίζεται, αλλά όλα τα βλέπει

Ο Θεός δεν εμπαίζεται, αλλά όλα τα βλέπει

Προσέξτε, αδελφοί, μήπως υπάρξει σε κανένα από σας πονηρή καρδιά απιστίας, ώστε να αποστατήσετε από το ζωντανό Θεό. (Εβρ. γ´12)

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Η γενναιότητα της καρδιάς αποκτάται από την πολλή πίστη στο Θεό και η πίστη από την ταπεινή καρδιά. (Όσιος Ισαάκ ο Σύρος)

Πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος με τη θέλησή του να καλλιεργήσει το χωράφι της καρδιάς του αλλά χρειάζονται και οι βροχές της χάριτος. (Άγιος Μακάριος Αιγύπτιος)

Αγνότητα σημαίνει ζηλευτός οίκος του Χριστού και επίγειος ουρανός της καρδιάς, υπερφυσική απάρνηση της ανθρώπινης φύσης. (Άγιος Ιωάννης Σιναΐτης)

Ετοίμασε την ψυχή σου για την αντιμετώπιση των πειρασμών. Κάνε ευθεία την καρδιά σου και έχε κουράγιο. (Σοφ. Σειρ. β´ 1-2)

Αν ο άνθρωπος δεν έχει στην καρδιά του την πεποίθηση ότι είναι αμαρτωλός, ο Θεός δεν τον εισακούει. (Γεροντικό – Αββάς Μωυσής)

Τα χαρίσματα του Θεού έρχονται μόνα τους, αν ο τόπος της καρδιάς είναι καθαρός. (Όσιος Ισαάκ ο Σύρος)

Εκείνοι που αγωνίζονται πολύ, με πολλή ταπείνωση και με πολλή ελπίδα στο Θεό, η καρδιά τους χαίρεται και η ψυχή τους φτερουγίζει. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Ο καλός άνθρωπος από τον καλό θησαυρό της καρδιάς του παράγει το καλό και ο κακός άνθρωπος από τον κακό θησαυρό της καρδιάς του παράγει το κακό. (Λουκ. στ´ 45)

Όσα κάνεις για εκδίκηση αδελφού που σε αδίκησε, όλα θα έλθουν στην καρδιά σου την ώρα της προσευχής. (Όσιος Νείλος)

Να μην έχεις άλλο στο στόμα σου και άλλο στην καρδιά σου, διότι ο Θεός δεν εμπαίζεται, αλλά όλα τα βλέπει, και τα κρυφά και τα φανερά. (Όσιος Ισαάκ ο Σύρος)
Το μυστήριον του Χριστού

Αποτελεί πανανθρώπινο φαινόμενο η αναζήτηση του Θεού και αδήριτη ψυχική ανάγκη η δίψα για γνώση και κοινωνία μαζί Του. Στην ιστορία της ανθρωπότητας παρουσιάστηκαν κατά καιρούς πολλοί «σωτήρες». Ένας, όμως, είναι ο αληθινός Θεός και ο μοναδικός Σωτήρας, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0