Κοινωνικά

«Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία»: Η ευχή αυτής της μαμάς είναι ό,τι πιο θετικό διαβάσαμε

«Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία»: Η ευχή αυτής της μαμάς είναι ό,τι πιο θετικό διαβάσαμε

Οι καλοί βαθμοί και οι υψηλές βαθμολογίες είναι για πολλά παιδιά ένα “βάρος” που τους φορτώνουν πιεστικά οι γονείς.

Κι όμως η βαθμοθηρία και συνεχής πίεση για σχολικές επιδόσεις πολλές φορές φορτίζουν τόσο πολύ τα παιδιά, που φοβούνται πως αν δεν αποδώσουν τα μέγιστα δεν αξίζουν την αποδοχή των γονιών.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το πιεστικό οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα λόγω της υπερβολικής πίεσης που ασκείται απέναντι στα παιδιά.

Αγωνιούμε για τη βαθμολογία στο σχολείο και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα αν το παιδί μας είναι ευτυχισμένο, είναι ένας καλός άνθρωπος, έχει αξίες και αρχές και η παρουσία του σε κάθε περιβάλλον είναι η δέουσα.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΑ;
Αλιεύσαμε στη σελίδα του Εκπαιδευτικού/Σχολικού Ψυχολόγου, Ανδρέα Δημητρίου, το τρυφερό σημείωμα μιας μητέρας προς το γιο της αναφορικά με τις σχολικές του επιδόσεις.

Η μαμά γράφει χαρακτηριστικά στο γιο της “Συγχαρητήρια αγάπη της ζωής μας! Είσαι αστέρι! Σε αγαπούμε. Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι και οι βαθμοί δεν έχουν σημασία“.

Σε αυτές τις 4 προτάσεις η μητέρα δείχνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο πως σημασία για εκείνη έχει πάνω από όλα να ξέρει ότι το παιδί της είναι ένας σωστός άνθρωπος. Οι βαθμολογίες αυξομειώνονται αλλά ο χαρακτήρας και το ήθος ενός παιδιού διαμορφώνονται άπαξ.

Όπως επισημαίνει και ο κ. Δημητρίου “Η αγάπη των γονιών δεν εξαρτάται από τους βαθμούς που κουβαλάνε τα παιδιά τους στο σπίτι και αυτό ακόμη μια φορά αποδείχτηκε σε αυτό το όμορφο γράμμα μιας μάνας στο παιδί της!

Αυτοί οι γονείς που βάζουν προτεραιότητα την συναισθηματική ισορροπία των παιδιών τους είναι αξιέπαινοι! Μπράβο σε όλους σας!”

πηγή : tilestwra

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0