Θρησκεία

Άγιος Κυπριανός – Από μέγα μάγος Άγιος

Άγιος Κυπριανός – Από μέγα μάγος Άγιος

Τι ήταν ο Άγιος Κυπριανός; Ο Άγιος Κυπριανός ήταν μάγος όπου μετανόησε και με την μετέπειτα ζωή του έγινε Άγιος. Ο Άγιος σε κάποια στιγμή της ζωής του και αφού προσπαθούσε ανεπιτυχώς με τα μιαρά του έργα να βλάψει την Ιουστίνη κατάλαβε την κατάντια της περίπτωσης του και έτσι παίρνει την απόφαση να βαφτιστεί χριστιανός…

Άγιος Κυπριανός – Από μέγα μάγος Άγιος
Πως οι Άγιοι του Θεού γκρεμίζουν τους μάγους – Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ο Άγιος Κυπριανός γεννήθηκε το 211 στην Καρχηδόνα. Προερχότανε από μεγάλη και πλούσια οικογένεια Συγκλητικών. Ήταν στην εποχή του πριν να γίνει χριστιανός από τους πιο φημισμένους μάγους.

Τον πλησίασε κάποια φορά ένας νέος ευγενής, ονόματι Αγλαΐδας και του πρότεινε να βάλει σε εφαρμογή τις μαγείες για μία νέα που ερωτεύθηκε παράφορα με το όνομα Ιουστίνη.

Του έφερε χρήμα και χρυσάφια και πολλά δώρα.
Ο μάγος Κυπριανός άρχισε τα μιαρά του έργα. Πήρε αμέσως τα μαγικά του βιβλία και άρχισε να επικαλείται τα δαιμόνια. Ράντισε με μαγόνερα και μαγόλαδα και σκόνες το σπίτι της νεαρής.

Ήταν απόλυτα σίγουρος ότι θα πετύχει σίγουρα αφού μέχρι τότε ήταν ασυναγώνιστος στις πονηριές του διαβόλου.

Η Ιουστίνη ήταν όμως χριστιανή και πολύ καλά νουθετημένη από τον διάκονο της Αντιόχειας Πραύλιο και ζούσε πολύ κοντά στο Χριστό την μυστηριακή ζωή της σωτηρίας.

Έτσι με την δύναμη του Ιησού η Ιουστίνη με πολλή προσευχή και θάρρος, άρχισε να νικάει τους πειρασμούς και τις επιθυμίες των μαγειών του Κυπριανού. Ο Κυπριανός έστειλε με περισσή υπομονή πολλά δαιμόνια ισχυρά χωρίς να πετύχει τίποτε.

Σταυρός λαιμού – «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»

Σταυρός λαιμού – «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»

Η Ιουστίνη με τη δύναμη του Σταυρού και τον καθαρό βίο της, νικούσε όλα τα μαγικά.
Τότε ο διάβολος μη ξέροντας τι άλλο να κάνει μεταμορφώθηκε σε δήθεν μοναχή και πήγε στο σπίτι της Ιουστίνης και προσπάθησε με δολιότητα να νικήσει την Ιουστίνη. Τότε εκείνη κατάλαβε τι είχε απέναντί της και με τον Τίμιο Σταυρό κυνήγησε τον δαίμονα.

Μην αντέχοντας πια την αποτυχία του ο Κυπριανός, ζήτησε να μάθει για την Ιουστίνη.

Τότε κατάλαβε την κατάντια της περίπτωσης του και έτσι παίρνει την απόφαση να βαφτιστεί χριστιανός. Τον βοήθησε σ᾿ αυτή του την προσπάθεια ο Ιερέας του τόπου του Καικίλιος. Μάζεψε όλα τα μαγικά του βιβλία και είδωλα και τα έκαψε ενώπιον του Επισκόπου.

35 χρόνων στην ηλικία του ήταν όταν έγιναν όλα αυτά.
Μοίρασε τα υπάρχοντά του και στην πορεία αξιώθηκε να γίνει και Ιερέας και μάλιστα τόσο πολύ τον αγάπησε ο κόσμος για το ιεραποστολικό του έργο που όταν χήρεψε ο θρόνος του Επισκόπου Δονάτου στην Καρχηδόνα τον διαδέχθηκε ο Κυπριανός.

Αξιώθηκε να μαρτυρήσει για την αγάπη του Χριστού μαζί με την Ιουστίνη που τόσο πολέμησε αλλά στάθηκε η μεγάλη αιτία για την Αγιωσύνη του.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0