Θρησκεία

Πως παρευρίσκεται ο Χριστός στο γάμο;

Πως παρευρίσκεται ο Χριστός στο γάμο;

Αν απομακρύνεις το διάβολο, αν απομακρύνεις τα πορνικά τραγούδια, τα θηλυπρεπή άσματα, τους άτακτους χορούς, τα αισχρά λόγια…
Πως παρευρίσκεται ο Χριστός στο γάμο;

Ας μη τον ατιμάζουμε, λοιπόν, με τις διαβολικές πομπές, αλλά αυτό που έκαναν τότε στην Κανά της Γαλιλαίας, ας κάνουν και αυτοί που τώρα παντρεύονται, δηλαδή ας έχουν τον Χριστό μέσα τους.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Και πως παρευρίσκεται ο Χριστός στο γάμο, μπορεί να γίνει αυτό;

Με τους ιερείς, διότι λέγει: «Εκείνος που δέχεται εσάς, εμένα δέχεται» (Ματθ. 10, 40).

Αν λοιπόν, απομακρύνεις το διάβολο, αν απομακρύνεις τα πορνικά τραγούδια, τα θηλυπρεπή άσματα, τους άτακτους χορούς, τα αισχρά λόγια, την διαβολική πομπή, τον θόρυβο, τα ακράτητα γέλια και την υπόλοιπη ασχημοσύνη και εισαγάγεις τους άγιους δούλους του Χριστού, θα παραυρεθεί οπωσδήποτε και ο Χριστός μαζί με τη μητέρα του και τους αδελφούς του.

Διότι λέγει: «Όποιος εφαρμόζει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μου, αυτός είναι και αδελφός και αδελφή και μητέρα μου» (Ματθ. 12, 50).

Και γνωρίζω ότι σε πολλούς φαίνομαι ενοχλητικός και φορτικός όταν συμβουλεύω αυτά και ξερριζώνω παλιά συνήθεια.

Αλλ’ όμως δε μ’ ενδιαφέρει καθόλου αυτό, διότι δεν έχω ανάγκη από την ευγνωμοσύνη σας, αλλά μ’ ενδιαφέρει η ωφέλειά σας, δεν έχω ανάγκη από τα χειροκροτήματα και τους επαίνους σας, αλλά μ’ ενδιαφέρει το κέρδος και η ενάρετη ζωή σας.

Ας μη μου πει κανείς ότι είναι έθιμό.

Όπου διαπράττεται αμαρτία, μη θυμηθείς το έθιμο, αλλά αν είναι πονηρά όσα γίνονται, έστω και είναι παλιό έθιμο, να το καταργήσεις, αν όμως δεν είναι πονηρά, έστω και αν δεν είναι συνήθεια, εισάγαγέ τα και φύτεψέ τα.

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0