Θρησκεία

Η προσευχή καθαρίζει το τοπίο

Η προσευχή καθαρίζει το τοπίο

προσευχή καθαρίζει το τοπίο! Αυτό ήθελε… Προσευχές ήθελε το παιδί για να του καθαρίσουν το τοπίο το οποίο θόλωσε από την ομίχλη του φόβου. Μόλις του είπα, θα κάμω προσευχή για σένα μου έκλεισε το τηλέφωνο σαν να μου έλεγε…
Η προσευχή καθαρίζει το τοπίο

Καθώς ερχόμουν για να τελέσουμε αυτόν τον τόσο ωραίο και ξεκούραστο Εσπερινό προς τιμή του αγίου Αρτέμωνος του εν τω Αυλώνι της Σολίας, με πήρε τηλέφωνο ένα παιδί που εξομολογείται σε μένα και τώρα βρίσκεται σε μια χώρα της Ευρώπης.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ήθελε να μου πει ότι πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με κάποιους συναδέλφους του, και από τότε αισθάνεται ότι του έκαναν μάγια. Οι δουλειές του δεν παν καλά και ξύπνησαν μέσα του παλιές αρρώστιες που επηρέασαν τη ζωή του.

Ακόμα φοβήθηκε ότι θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει μόνος μέσα σ’ αυτή την ξένη χώρα. Και αφού μου είπε όλα αυτά, ζήτησε τη γνώμη μου και του απάντησα:

«Εγώ δεν είμαι γέρο Πορφύριος, αλλά ούτε και κανένας προφήτης. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που έχεις ανάγκη, είναι να φύγει ο φόβος από μέσα σου. Φοβισμένος είσαι, επειδή αρρώστησες σε μια ξένη χώρα και κινδυνεύεις να χάσεις και τη δουλειά σου.
Δεν είσαι μόνος… έχεις την Παναγία μητέρα.

Σε παρακαλώ, ν’ αρχίσεις από απόψε να παρακαλείς την Παναγία, και η Παναγία θα σου δώσει φως, θα σου δώσει διέξοδο. Ακόμα και για τις ασθένειες να την ευχαριστείς, γιατί θα σε ταπεινώσουν και θα σε μάθουν να προσεύχεσαι με την καρδιά σου, και όχι με τον εγκέφαλό σου.

Δεν θα χάσεις τη δουλειά σου. Απλώς χρειάζεται να διώξεις από μέσα σου τον φόβο, τον οποίο σου έβαλε ο πειρασμός για να σε ρίξει στην απελπισία».
Ακούγοντας αυτά που του είπα, ενώ έφυγε ένα βάρος από πάνω του επέμενε.

«Κάτι άλλο να μου πείτε;» μου λέει. Ήθελε και κάτι άλλο. «Τί να σου πω;» του λέω. «Τώρα πάω στο Ακάκι, να τελέσουμε έναν πανηγυρικό εσπερινό, όπου εκεί βρίσκεται μια αρχαία εικόνα της Παναγίας. Θα πάω, να της ανάψω μια λαμπάδα και να παρακαλέσω για σένα». «Ευχαριστώ πολύ Πανιερώτατε. Χαίρετε».

Αυτό ήθελε… Προσευχές ήθελε το παιδί για να του καθαρίσουν το τοπίο το οποίο θόλωσε από την ομίχλη του φόβου. Μόλις του είπα, θα κάμω προσευχή για σένα μου έκλεισε το τηλέφωνο σαν να μου έλεγε:

«Δεν εκατάλαβες τόση ώρα γιατί σε πήρα από τόσα χιλιόμετρα μακριά τηλέφωνο; κάμε λίγη προσευχή για μένα».

Μόλις μπήκα στο ναό, η καλή μας επίτροπος μου έδωσε τη γνωστή λαμπάδα που δίδουν στον Επίσκοπο και της λέω: «Άναψε ακόμα μια. Έχω ένα παιδί που θέλει προσευχές από εμάς».

Και ήλθα αμέσως στην Παναγία… την παλαιά εικόνα εδώ στο προσκυνητάρι και της είπα το όνομα και δυο λόγια:

«Παναγία μου, καθάρισε το τοπίο για το παιδί μας… να μην είναι μόνος του. Να είσαι μάνα του Παναγία μου».

Απόσπασμα κηρύγματος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τον Εσπερινό της εορτής του αγίου ιερομάρτυρος Αρτέμονος του εν τω Αυλώνι της Σολίας, που τελέσθηκε στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης της κοινότητος Ακακίου, της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (7.10.2017)

Κύριε εισάκουσον της προσευχής μου… – Καθημερινό Προσευχητάριον

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0