Θρησκεία

Προσευχή για σεισμό – Προστασία «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»!

Προσευχή για σεισμό – Προστασία «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»!

ροσευχή για σεισμό και προστασία. Μαζί με την προσευχή ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος προέτρεπε τους Χριστιανούς να έχουν όλοι γραμμένο επάνω στους τοίχους των κτισμάτων τους το: «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»! Τι σημαίνει και γιατί το τηρούμε;
Προσευχή για σεισμό – Προστασία «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»!

Τι σημαίνει «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»;

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος όταν έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί της Αντιόχειας και ήταν ακόμα ιερέας πριν γίνει Δεσπότης είπε στους Χριστιανούς: Να πάτε να γράψετε όλοι επάνω στους τοίχους «Xριστος μεθ’ ημών στήτω» και εννοούσε ότι:

«Ο Χριστός είναι μαζί μας, σπίτι μου να σταθείς, όχι να πέσεις».

Και πράγματι όπου οι Χριστιανοί επίστευσαν, δεν εράγισε το σπίτι κανενός. Όπου τον κορόιδεψαν έπεσαν τα σπίτια!

Αργότερα οι πιστοί μιμούμενοι τους πονεμένους αδερφούς της Αντιόχειας έγραφαν πάνω από την κύρια είσοδο του σπιτιού τους «Χριστός μεθ’ ημών στήτω», απολύτως βέβαιοι για την προστασία του Κυρίου ημών Ιησού Xριστού και της Παναγίας.
Τάλαντο που αναγράφει «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»

«Χριστός μεθ’ ημών στήτω»!
Λέμε την προσευχή όταν αναμένεται σεισμός.

Εις το όνομα τού Πατρός και τού Υιού και τού Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Δόξα σοί ο Θεός ημών, δόξα σοί.

Βασιλεύ ουράνιε, παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τάς ψυχάς ημών.

Δόξα Πατρί, και Υιώ και αγίω Πνεύματι. Και νύν και αεί και εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Παναγία Τριάς, ελέησον ημάς, Κύριε, ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρησον τάς ανομίας ημίν. Άγιε, επισκεψαι και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν τού ονόματός σου. Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον.

Δόξα Πατρί, και Υιώ και αγίω Πνεύματι. Και νύν και αεί και εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, έλθετω η βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δός ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από τού πονηρού.

Ο επιβλέπων επί την γην, και ποιών αυτήν τρέμειν, ρύσαι ημάς της φοβεράς του σεισμού απειλής, Χριστέ ο Θεός ημών, και κατάπεμψον ημίν, πλούσια τα ελέη σου, πρεσβείαις της Θεοτόκου, μόνε Φιλάνθρωπε.

Δι’ ευχών την αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0