Θρησκεία

Παναγία της Τήνου: Η πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από τα εκατοντάδες τάματα, τι απεικονίζει πραγματικά

Παναγία της Τήνου: Η πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από τα εκατοντάδες τάματα, τι απεικονίζει πραγματικά

Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου, για την οποία επισκέπτονται το νησί πιστοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, είναι κρυμμένη πίσω από τα τάματα και δεν φαίνεται.

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές και θαυματουργές εικόνες και ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, με εκατομμύρια επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κυρίως το καλοκαίρι.

Η εικόνα έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του Έλληνα για την Παναγία, αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες, ενώ έχει ιδιαίτερη τεχνοτροπία ,η οποία -σύμφωνα με κάποιους μελετητές- αποδίδεται στον Απόστολο Λουκά.

Τι απεικονίζει η εικόνα της Παναγίας της Τήνου
Αρκετοί μπερδεύουν, εξαιτίας της κεντρικής πανηγύρεως του Ναού της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, την απεικόνιση της Παναγίας στην συγκεκριμένη εικόνα, αφού δεν απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά τον Ευαγγελισμό.

Αυτή είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις της Παναγίας, χωρίς το χρυσό «πουκάμισο» που την κοσμεί και τα τάματα των πιστών που βρίσκονται πάνω από αυτό.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0