Κοινωνικά

Έλληνας πιλότος σώθηκε από θαύμα από τους Ταλιμπάν και ρίχνει ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας κάθε χρόνο

Έλληνας πιλότος σώθηκε από θαύμα από τους Ταλιμπάν και ρίχνει ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας κάθε χρόνο

Έλληνας πιλότος που σώθηκε από επίθεση στην Καμπούλ, ραίνει την εικόνα της Παναγίας με ροδοπέταλα από το ελικόπτερό του

Μια ιδιαίτερα ημέρα ήταν η 8η Μάϊου για τους πιστούς, η οποίοι έσπευσαν να γιορτάσουν την Κυριακή των Μυροφόρων με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Η Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάστηκε την Κυριακή 8 Μάϊου με κάθε μεγαλοπρέπεια από τους πιστούς που έσπευσαν στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής πολύ κοντά στον σταθμό του Σείριου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Την ώρα της περιφοράς της εικόνας της Παναγίας ένα ελικόπτερο έκανε την εμφάνιση του και έρανε την εικόνα και τους πιστούς με ροδοπέταλα.

Όσοι παρακολουθούν την λειτουργία στο συγκεκριμένο Μοναστήρι γνωρίζουν το ραντεβού του πιλότου με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και περιμένουν τη στιγμή που θα πετάξει πάνω από τη Μονή.

Η γιορτή την Κυριακή των μυροφόρων δυο χρόνια μετά
Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της καραντίνας, η περιφορά της εικόνας της Παναγίας αλλά και η πτήση του πιλότου ματαιώθηκαν, όμως την Κυριακή 8 Μαΐου ο πιλότος ήταν και πάλι εκεί ενθουσιάζοντας τους πιστούς.

Ο ίδιος είναι έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα από την περιπέτεια που πέρασε στην Καμπούλ του Αφγανιστάν τον Ιανουάριο του 2018 όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε μαζί με άλλον έναν Έλληνα πιλότο. Εκείνη την ημέρα, έχασαν τη ζωή τους 85 άνθρωποι και οι δύο Έλληνες είχαν σωθεί από θαύμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Πουλικάκος έκανε την πρώτη του πτήση πάνω από το Μοναστήρι Θεογεννήτορος το 2004 και από τότε κάθε χρόνο είναι πιστός στο ραντεβού του.

«Κοντά στο Μοναστήρι διατηρώ ελικοδρόμιο. Από το 2004 γνώρισα την Κεχαρητωμένη του Μοναστηριού Είχε την ιδέα να ρίξω ροδοπέταλα από το ελικόπτερο. Ένιωσα κάτι πολύ δυνατό μέσα μου. Με άγγιξε πολύ. Φυσικά δεν ζήτησα αμοιβή. Δέθηκα πολύ με τη Μονή. Βάφτισα τα τρία μου παιδιά στο συγκεκριμένο Μοναστήρι και κάθε χρόνο το θεωρώ χρέος μου να κάνω αυτή την πτήση ως πράξη πίστης και ευγνωμοσύνης», ανέφερε ο Μιχάλης Πουλικάκος μιλώντας στο ethnos.gr.

«Γλιτώσαμε από θαύμα»
Ωστόσο αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι η συμπαράσταση που είχε από τις μοναχές όταν η ζωή του κινδύνευσε τον Ιανουάριο του 2018 στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ: «Είμαι επαγγελματίας πιλότος και έχω συνεργαστεί με πολλές αεροπορικές εταιρίες στο εξωτερικό. Το 2018 εγώ και ένας ακόμα Έλληνας συνάδελφος (σ.σ.Βασίλης Βασιλείου) εκπαιδεύαμε πιλότους στο Αφγανιστάν. Το ξενοδοχείο μας στην Καμπούλ δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από τους Ταλιμπάν. Από το μακελειό σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι. Γλιτώσαμε από θαύμα τότε. Για 14 ώρες ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη. Πληροφορήθηκα πως οι μοναχές στη Μονή Θεογεννήτορος προσεύχονταν για μένα. Ενιωσα αυτή τη δύναμη και την υποστήριξη και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Όπως είχε αποκαλύψει ο Πουλικάκος σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ως πιλότος αναζητούσα της περιπέτεια, γι’ αυτό δέχθηκα τη δουλειά στο Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν ήταν εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονταν ζωές από βομβιστικές επιθέσεις. Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό στο εστιατόριο Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα. Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο. Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς. Μπήκα στη μπανιέρα μαζί με δύο μαξιλάρια. Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου. Ο συνάδελφος μου ήταν κρυμμένος στο στρώμα του κρεβατιού για 12 ώρες. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μου ήταν όταν είδα ζωντανό».

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0