Νεα

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ εκτός ΑΣΕΠ – Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ εκτός ΑΣΕΠ – Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Το νέο νομοσχέδιο για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο προβλέπει χιλιάδες νέες προσλήψεις εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ειδικότερα, το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από χθες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, έθεσε επί τάπητος τα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ληφθεί μία σειρά από μέτρα, τα οποία θα εξαιρούν τη ΔΕΗ από γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμποδίζουν την δραστηριοποίησή τους στον ανταγωνισμό, αλλά και σε θέματα προμηθειών και προσλήψεων. Η εξαίρεση αυτή δεν θα αφορά μονοπωλιακές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα προμήθειες στα δίκτυα διανομής, όπου η δραστηριότητα της επιχείρησης είναι ρυθμιζόμενη, αλλά στους τομείς όπου ο έλεγχος του Δημοσίου φέρνει την επιχείρηση σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

Τι θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για πρόσληψη προσωπικού
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το νέο νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με νέο προσωπικό με πιο ευέλικτες διαδικασίες ως εξής:

Η ΔΕΗ θα έχει τη δυνατότητα να κάνει προσλήψεις νέων υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, αλλά με παρόμοια κριτήρια προκηρύξεων, όπως μοριοδότηση
Ο ΑΣΕΠ θα έχει επιτελικό ρόλο, καθώς θα ελέγχει τους πίνακες κατάταξης
Η ΔΕΗ θα μπορεί να κάνει προσλήψεις και στελεχών με βάση κριτήρια του ιδιωτικού τομέα

Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ προβλέπεται η κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα γίνει ο διαχωρισμός της εταιρίας σε τρεις δραστηριότητες. Τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, οι εμπορικές δραστηριότητες (τομείς από τους οποίους προβλέπεται πλήρης αποχώρηση του Δημοσίου) και τα διεθνή πρότζεκτ των αγωγών, για τα οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχει τον έλεγχο το Δημόσιο.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0