Νεα

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται από την αγορά επικίνδυνα αλλαντικά – «Μην τα καταναλώσετε»

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται από την αγορά επικίνδυνα αλλαντικά – «Μην τα καταναλώσετε»

Απόσυρση αλλαντικών: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο ΕΦΕΤ, από την αγορά αποσύρονται αλλαντικά προϊόντα. Αυτό, διότι μέσα σε αυτά ανιχνεύθηκε επικίνδυνη ουσία για την υγεία των ανθρώπων. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως ο ΕΦΕΤ καλεί τους προμηθευτές των συγκεκριμένων προϊόντων, να μην τα καταναλώσουν.

Απόσυρση αλλαντικών: Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ
«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI”, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI», ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

α) Economy – Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021.

β) Economy – mini αέρος», βάρος: 200 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021. Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν”.